Kodin turvaratkaisut ›
Yritysten valvontaratkaisut ›

Usein kysyttyä

Miksi kameravalvonta?

Kameravalvonta on ainoa rikoksia ennaltaehkäisevä turvalaite, kameravalvonta suojaa eikä vain ilmoita sinulle rikoksen jo tapahtuneen, kuten vanhat hälytinjärjestelmät. Laadukas kameravalvonta pitää loitolla rikolliset ja tihutyöntekijät. Usein valitaan helpompi suojaamaton kohde. Kameravalvonta on myös ainoa turvalaite joka auttaa vahingontekijän selvittämisessä. Kameravalvonnalla on myös useita hyötyominaisuuksia, voit esimerkiksi tarkistaa lomamatkaltasi onko kotona tai yrityksellä kaikki kunnossa ja voit keskittyä lomailuun.

 

Miten pitkään videot ovat katseltavissa tallentimelta?

Tallentimiemme muistikapasiteetti on laskettu kestämään noin 1-2kk ajan normaalissa käytössä. Koko on kasvatettavissa ja tallennuksen säilyvyyden pituus riippuu nauhoitettujen videoiden määrästä. Hiljaisella kotipihalla tallenteita voi mahtua useiden kuukausien ajalta, kun taas vilkkaassa yrityksessä joissa kamerat kuvaavat 16h/vrk, tallenteita mahtuu perus kiintolevylle joitain viikkoja. Jos tarvitset suuremman tallennustilan, voit kysyä lisätietoa myyjiltämme.

 

Ovatko laitteet vaikeita käyttää?

EI, laitteemme ovat erittäin helppokäyttöisiä ja tallennin mallistostamme löytyy myös Suomenkielinen vaihtoehto. Saat myös suomenkielisen selkeän kuvallisen käyttöohjeen miten tallenteita katsotaan ja miten videoista otetaan varmuuskopio Usb-tikulle.

 

Annatteko laitteillenne takuun?

Kyllä, kaikilla myymillämme laitteilla on vähintään 12kk takuu.

 

Minulla on jo kameravalvonta mutta kuvanlaatu on huono, mitä pitäis tehdä?

Oculux valvontakamerat ovat juuri oikea ratkaisu. Meidän laitteiden tekniikka mahdollistaa pelkästään kameroiden ja tallentimen vaihdon vanhaan kaapelointiisi. Näin saat nykyaikaisen terävän Full-HD tasoisen kuvan ilman uutta kallista kaapelointia. Oculux järjestelmät ovat kytkettävissä käytännössä lähes mihin tahansa vanhaan kamerakaapeliin.

 

Kuvaavatko kamerat aina?

Kyllä ja ei, miten itse haluat? Oletuksena järjestelmämme kuvaavat vain liiketunnistuksesta, tämä helpottaa tallenteiden katselua ja videoiden säilytyspituus kasvaa. Jos haluat, niin saat kamerat tallentamaan myös 24/7. Livekuva on kuitenkin katseltavisssa aina, oli tallennsmuoto määritetty jatkuvaksi tai liiketunnistuksesta nauhoittavaksi.

 

Näkeekö kameroilla pimeässä?

Kyllä! Kaikki kameramme ovat varustettu IR-pimeänäköledeillä. Kamerat valaisevat mallista riippuen 20-90 metriä täysin pimeässä. Huomaathan että pimeässä kuvatessa kuva on valvontakameroissa aina mustavalkoista, eikä ihmisen silmä näe ir valoa kuten kamera.

 

Näenkö kamerat älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen kautta?

Kyllä! Jos kameravalvontajärjestelmäsi kytketään internettiin, on tuolloin mahdollista katsoa Live-kuvaa ja tallenteita mistä tahansa päin maailmaa kaikilla Android ja iOS (apple) pohjaisilla älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla. Yhdellä ohjelmistolla pystyy seuraamaan montaa eri järjestelmää. Tämä Mahdollistaa myös suurempien yritysjärjestelmien linkittämisen yhteen tietokoneohjelmiston avulla, vaikka toimipisteet sijaitsisivat eri puolilla Suomea. Internet etäkatselu on lisäpalvelu mikä vaatii asiakkaalta toimivan laajakaista tai 3/4G-yhteyden. Voit kysyä lisätietoa myyjiltämme tai Oculux chatissa.

 

Saako kameravalvontajärjestelmän osamaksulla tai leasing-sopimuksella?

Kyllä! Saat hankittua Oculux kameravalvontajärjestelmän myös joustavilla rahoitusratkaisuilla. Yrityksille on saatavilla helppo Svea Leasing ja kotitalouksiin tarjoamme edullista Santander ostorahoitusta. Maksuaika jopa 60kk. Kysy lisätietoa Oculux chatissa, tai soita lähimmälle myyjällesi. Kerromme mielellämme lisää!

 

Miksi en ”säästäisi” ja hankkisi riistakameroita?

Kuten nimi kertoo, riistakamera on suunniteltu metsään kuvaamaan eläimiä. Sielä eläin saattaa olla jopa kymmeniä minuutteja paikoillaan ja kamera saa keskittyä rauhassa kuvaamiseen. Liiketunnistustekniikat, kuvausoptiikka ja kuvanlaatu on suunniteltu vain muutaman metrin säteelle eikä niistä ole hyötyä turvakäytössä. Riistakameran liiketunnistuksen lauetessa on kohdehenkilö tai auto on yleensä liikkunut jo kameran ohi. Lisäksi olet varmaan kuullut miten tuttavasi asensi useiden satojen eurojen riistakameran kesämökille ja varkaat veivät myös sen mukanaan?

 

Saako kamerajärjestelmiä langattomana?

Kyllä. Pystymme toteuttamaan kameravalvonnan myös luotettavien mikroaaltolinkkien avulla esim. eri rakennusten välillä. Myyjämme kertovat langattomasta tekniikasta mielellään lisää.

 

Saanko teiltä asennuspalvelun tai voinko asentaa kamerat itse?

Saat meiltä laadukkaan ”avaimet käteen” asennuspalvelun minne tahansa päin Suomea. Näin varmistut että asennus on suoritettu ammattitaitoisesti ja toiveidesi mukaan. Voit myös halutessasi tilata pelkät laitteet ja asentaa ne itse.

 

Mitä jos kamera rikotaan?

Ei huolta, silloin kameran rikkojan on täytynyt tulla jo kuvausalueelle ja henkilö on muistissa tallentimessa vaikka itse kameralle kävisi miten. Lisäksi Oculux ulkokamerat ovat alumiinirunkoisia, joten ne kestävät myös kohtuullisesti iskuja.

 

Miten laajasti kamera kuvaa?

Oculux valvontakamerat ovat pääsääntöisesti säädettävillä 2,8-12mm linsseillä. Saat siis säädettyä jokaisen kameran kuvan erittäin laajakuvaisesta pidempään yksityiskohtaiseen zoomiin säätämällä linssiä kameralta. Monet kilpailijamme myyvät kameroita kiinteällä linssillä. Jos haluat myöhemmin muuttaa kuvausmatkaa tai suuntaa, säädät vain kameran uudelleen eikä sinun tarvitse hankkia uutta kameraa.

 

Kestävätkö kamerat Suomen sääolosuhteet?

Kyllä. Kaikki ulkokäyttöön tarkoitetut kameramme ovat IP66 luokituksen mukaan suojattuja ja tehdas lupaa kameroille vähintään -30c ́ pakkasenkestävyyden. Ei siis huolta, Oculux kamerat ovat juuri oikea valinta pohjoisen haastaviin sääolosuhteisiin.

 

Haluan ammattilaisen toteuttamaan kameravalvontani, miten minun pitää toimia?

Voit ottaa yhteyttä lähimpään Oculux myyjääsi. Jos paikkakunnallasi ei ole vielä Oculux myyjää, ota yhteyttä numeroon 0400 206 735 tai info(at)oculux.fi. Meillä on tyytyväisiä asiakkaita jo useiden vuosien takaa aina pohjoisemmasta Suomesta pk-seudulle saakka. Oculux pystyy siis vastaamaan juuri sinunkin tarpeisiisi ympäri Suomen.

 

Minulla on kysymys mitä ei ole tässä listassa, mitä teen?

Ota rohkeasti yhteyttä oculux chatin kautta tai soita lähimmälle myyjällesi. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja autamme sinua kameravalvonnan hankinnassa.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito
Kysy tarjous
Tietosuojakäytäntö ›